YENİ HEDEF KÜRESEL ÖNCELİKLER

Özel Piri Reis Okulları 2023- 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı hazırlıklarına başladı. Bu yıl 25. yılını kutlayan okulun bu yılki hedefi küresel öncelikler olarak belirlendi.

11 Eylül 2023 günü başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılı çalışmaları Özel Piri Reis Okullarının Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde görev 160’a yakın çalışanın Güzelbahçe’de buluşması ile başladı. Zümreler arasında yapılacak çalışmalar öncesinde düzenlenen yılın ilk genel kurulunda konuşan Genel Müdür Sabrina Ataseven, Özel Piri Reis Okullarının proje tabanlı sağlam bir eğitim kültürü olduğunu belirterek, “Dünya vatandaşı bireyler yetiştirmeyi hedeflemiş bir kurum olarak gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmaya yönelik projeler uyguluyoruz” dedi. Özel Piri Reis Okullarının bundan sonraki çalışmalarının küresel öncelikler ve bunların eğitime entegre edilmesi olacağını ifade eden Ataseven küresel önceliklerin belirlenmesi için en temel ihtiyacın iletişim olduğunu, başta bireyler arası iletişim olmak üzere her alandaki iletişimin geliştirilmesine çok önem verdiklerini anlattı.

Psikodramatist Dr. Ayşe Meral Genç ve Uzm. Psk. Pınar Erakay eşliğinde ısınma oyunu oynayan öğretmenler daha sonra öğretmenlerin iyi oluş halini destekleyen içsel ve çevresel kaynaklarını keşfetmesini destekleyen sosyodrama çalışması yaparak çalışmada ortaya çıkan sonunda ortaya çıkan ortak duygu ve düşünceler üzerine konuştu.

Özel Piri Reis Okullarının 2023- 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı hazırlıklarının başladığı ilk gün, kurum çalışanı öğretmenlerin uygulayarak başarılı sonuçlar aldıkları eğitim metodlarını meslektaşları ile paylaştıkları “Piri Reis’te İyi Örnekler” adlı çalışma ve zümreler arası çalışmalar ile sona erdi.