Hedeflerimiz

Anaokulumuzun temel hedefleri,

• Çocukların okulla kuracakları ilk etkileşimin olumlu olabilmesi için misafirperver ve okula uyumlarını kolaylaştırıcı bir yaklaşım sunmak.
  • Fransızca ve İngilizce eğitimiyle çok kültürlü bir dünyanın kapılarını açmak.
  • Öğrencileri ilkokula hazırlamak.
  • Çocukları tek tek izleyerek ve yaratıcılıklarının gelişimine özel bir ilgi göstererek, onlara kendi kapasite ve yeteneklerini geliştirebilmeleri için olanaklar yaratmak.

3 Yaş

3 yaş grubu için okulumuzun temel amacı, çocuğun aile ortamından ilk ayrılışında ona gereken desteği sunmaktır.

Okulun çocukların ilk  sosyalleştikleri ortam olmasından hareketle, bu ilk iletişimin en iyi şartlarda gerçekleşmesi hedeflenmektedir. Bu hedefe ulaşmak için hazırladığımız program, öğrencilerimizin aynı anda bilişsel gelişimlerini de desteklemektedir.

Yabancı Dil Eğitimi: Anaokulunun ilk basamağı olan 3 yaş sınıfında öğrenciler yabancı dile Fransızca ile adım atmaktadırlar. Oyunlar, şarkılar ve eğlenceli etkinlikler aracılığıyla Fransız diliyle tanışmakta ve sonraki senelerde üzerine yenilerini ekleyecekleri yabancı dil bilgilerinin temelini almaktadırlar.

4 Yaş

4 yaş sınıfında hedefimiz, öğrencilerin motor, sosyal-duygusal, dil ve bilişsel gelişim alanlarında kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak ve öz bakım becerilerini kazanmalarını sağlamaktır. Bu hedeflere onların yaş özelliklerine uygun etkinliklerle ulaşılmaktadır.

Yabancı Dil Eğitimi: Yabancı dil eğitimine yoğun bir şekilde Fransızca ile başlanmaktadır. Yaş seviyelerine uygun şarkılar, öyküler, şiirler ve el işi faaliyetleri ile öğrencilerimiz Fransız dili ve kültürünü tanımaya devam etmektedirler. İkinci yabancı dil olarak ise bu yaş grubundan itibaren İngilizce eğitimine başlanmaktadır.

Hazırlık

Bu yaş grubu için hedeflenen temel amaç özerkliğin kazandırılmasıdır. Hedefimiz öğrencilerimize temel becerileri kazandırıp onları ilkokula hazırlamaktır. Bu doğrultuda yapılan tüm çalışmalar çocuklarımızın dilsel, bilişsel ve bedensel gelişimlerini en iyi şekilde destekleyecek özelliktedir. Öğrencilerimizi öz bakım becerilerini kazanmış ve özgüvenleri gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen programımız aynı zamanda çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirmelerine olanak sağlayan bir eğitim ortamı sunmaktadır.

Yabancı Dil Eğitimi: Bu yaş grubunda öğrenciler, yabancı dil kullanımına aşina olup dili doğal olarak kullanmaya başlamaktadırlar. Öğrendikleri şarkı ve tekerlemeler ile yaptıkları eğlenceli etkinlikler sayesinde Fransızcayı benimsemektedirler. Dil artık öğrenilecek bir hedef olmaktan çıkıp gündelik akışı sürdürmeye yarayan bir araç haline gelir. Fransızca dersleri çeşitli oyun ve şarkıların yanı sıra çocukların bilişsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyen etkinliklerle gerçekleştirilmektedir. Programda yer alan İngilizce dersleri sayesinde ise öğrencilerimiz, ikinci bir yabancı dili öğrenerek, ilkokula geçmeden dil becerilerini en iyi şekilde geliştirmiş olmaktadırlar.

Anaokulumuzda Bir Gün

Güne eğlence ile başlıyoruz...
Yoklamamızı kendimiz yapıyoruz. Şarkı söyleyerek güne hazırlanıyoruz ve bu zamanda çok eğleniyoruz.

Önce ellerimizi yıkayarak mikroplardan kurtuluyoruz ve yemekhaneye gidiyoruz.

Haftanın Şefi ile günün menüsünü öğreniyoruz ve kahvaltımıza başlıyoruz.

Kahvaltının ardından tekrar ellerimizi yıkayıp sınıfımıza geçiyoruz ve o gün yapacağımız aktivitelere başlıyoruz.

Derslerde neler yapıyoruz?

• Anadil etkinlikleri
  • Oyunlarla şarkılarla Fransızca
  • İngilizce
  • Matematik
  • Fen ve doğa etkinlikleri
  • Beden eğitimi
  • Resim
  • Satranç
  • Dans

Ders aralarında ve öğle yemeğinden sonra serbest zamanımızı oyun parkımızda oyun oynayarak geçiriyoruz.

Öğle yemeğini bize ayrılan zamanda yemekhanemizde yiyoruz.

Hazırlık grubunda daha verimli ders işleyebilmek için yarım grupla çalışıyoruz. Bir grubumuz Fransızca çalışırken diğer bir grip Türkçe etkinliklerine katılıyor.

Eve dönmeden önce ikindi kahvaltımızı yapıp evlere dönmek için hazırlanmaya başlıyoruz.

Projeler

Yılbaşı Projesi

Her sene aralık ayında gerçekleştirdiğimiz Yılbaşı Projesi, Karşıyaka ve Güzelbahçe okullarımızda ortaklaşa yaptığımız bir etkinliktir. Yeni yıl konusuyla ilgili hem Türkçe hem Fransızca yapılan çalışmaların sonucunda çocuklar, bir kutlama çerçevesinde öğrendiklerini eğlenceli bir şekilde tekrar kullanabiliyorlar.

Frankofoni

Fransız dilinin konuşulduğu ülkelerde kutlanan Frankofoni Günü, mart ayı içerisinde okulumuzda anasınıfı öğrencileriyle bir gösteri şeklinde kutlanıyor. Eylül ayında tanıştıkları bu yabancı dili kullanarak çocuklar şarkılar söyleyip, piyesler sergiliyorlar ve anne babalarına öğrendiklerini büyük bir keyifle sunuyorlar.

Sene Sonu Projesi

Sene başında belirlenen bir konu çerçevesinde gerçekleştirilen sene sonu etkinliğimiz hem çocukların okul dışından getirdikleri bir arkadaşlarıyla birbirinden zevkli oyunlar oynayabildikleri, hem de gelen velilerin çocukların ortaya çıkardıkları yaratıcı çalışmaları görme fırsatını yakaladıkları bir gün oluyor.

“Gel Beraber Oynayalım” adıyla Mayıs ayında gerçekleştirilen bu etkinlik lezzetli ikramlarla son buluyor.

Diğer Etkinlikler

Resmi milli bayramlar ve projeler dışında çocuklar, sene boyunca hayal güçlerini kullanarak kendilerini ifade edebildikleri çalışmalar ve Fransız kültürü içinde yer alan eğlenceli etkinlikler gerçekleştirme imkânını da buluyorlar. Krallar Pastası Günü, Kıyafet Karnavalı, Kukla Atölyesi ve Bisiklet Çalışması bunlardan sadece birkaç tanesi.

Aylık Menü

Aylık Yemek mönüsü için tıklayınız.

Bültenlerimiz

Eylül - Ekim 2016 Kasım 2016 Aralık 2016